donderdag 4 november 2010

Het is snert weer!

Buiten is het snert weer, het stormt, het regent en het is koud. Binnen is warm en tijd voor snert!
Erwtensoep is niet alleen erg lekker, maar ook erg gemakkelijk om te maken. Ik maak erwtensoep vaak een dag van te voren. Goed voor de smaak van de soep en handig voor mij. Dan hoef ik de volgende dag in de drukke thuisavondspits alleen maar de tafel te dekken en de soep warm te maken.

Erwtensoep
Ingrediënten
voor 4 personen

500 g spliterwten
2 liter water
3 geschilde aardappelen in blokjes
500 g fijngesneden soepgroente (winterwortel, prei, knolselderij)
zout of bouillonblokjes/poeder
peper
1 grote rookworst

Bereiding
Was de spliterwten,
breng water met spliterwten aan de kook in grote soeppan,

laat de erwten koken tot ze uit elkaar gevallen zijn (duurt ca. 2-3 uur),
voeg na 2 uur de aardappelen toe,
voeg na ca. 2,5 uur de soepgroente toe,
breng de soep op smaak met zout, bouillon en peper,
snij de rookworst in plakjes en voeg toe aan de soep.

Lekker met roggebrood!

Variatie
Vleesliefhebbers kunnen tegelijkertijd met de erwten een stuk vlees met bot, bijvoorbeeld hamschijf, karbonade, varkenspoot oid toevoegen. Zodra de erwten gaar zijn, vlees uit de soep halen. Vlees van de botten snijden en terug doen bij de soep.
Ook kunnen er spekreepjes meegekookt worden.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten