Ik heb de brokken in een cirkel op een, met hagelslag bestrooid, bord gelegd. Vervolgens heb ik hier een chocolade crème au beurre overheen gegoten, bij wijze van decoratie en lijm. Hier ook weer hagelslag over heen gestrooid. En voilá een triple chocolade taart!
Op de foto is het eindresultaat te zien.
Toch ben ik benieuwd waarom de cake zo slecht en brokkelig uit de vorm kwam. De volgende keer ga ik een ei toevoegen aan het beslag, de vorm na het invetten bestuiven met bloem en de cake pas storten als die helemaal is afgekoeld.
UPDATE
Een paar dagen later heb ik een nieuwe poging gewaagd. Ik heb een springvorm ø 24 cm bekleed met bakpapier gebruikt en dit werkte wel! Ik had een perfecte taart die dankzij het bakpapier zich eenvoudig uit de vorm liet halen. Ook plakte de cake nauwelijks vast aan het bakpapier.
Chocoladetaart (zonder melk of boter)
Ingrediënten
275 g zelfrijzend bakmeel
50 g cacaopoeder
1/2 zakje bakpoeder
225 g bruine basterdsuiker
(1 ei)
135 ml (zonnebloem)olie
350 ml water
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 °C
zeef meel, cacaopoeder en bakpoeder in een grote kom
voeg suiker toe
(voeg een losgeklopt ei toe)
(voeg een losgeklopt ei toe)
giet al roerend olie erbij
giet al roerend water erbij
goed roeren tot het mengsel dik en glad is
vet een bakvorm in en bestuif met bloem
giet het mengsel over in een ingevette bakvorm/met bakpapier beklede springvorm
bak de taart in 45 minuten gaar
laat de cake afkoelen en verwijder de bakvorm/springvorm.
bron: Chocolade van Christine McFadden en Christine France
Chocolade crème au beurre
Ingrediënten
100 g boter, margarine of halvarine
125 ml poedersuiker (=1/2 kop)
100 g chocolade, puur of melk
Bereiding
Klop de boter en de poedersuiker met een mixer tot een homogene crème
giet al roerend water erbij
goed roeren tot het mengsel dik en glad is
vet een bakvorm in en bestuif met bloem
giet het mengsel over in een ingevette bakvorm/met bakpapier beklede springvorm
bak de taart in 45 minuten gaar
laat de cake afkoelen en verwijder de bakvorm/springvorm.
bron: Chocolade van Christine McFadden en Christine France
Chocolade crème au beurre
Ingrediënten
100 g boter, margarine of halvarine
125 ml poedersuiker (=1/2 kop)
100 g chocolade, puur of melk
Bereiding
Klop de boter en de poedersuiker met een mixer tot een homogene crème
smelt de chocolade au-bain marie (in klein pannetje die gehangen wordt in een grote pan met kokend water)
giet de gesmolten chocolade al roerend bij de crème
giet de gesmolten chocolade al roerend bij de crème
goed doorroeren tot het een dikke, gladde crème is
crème au beurre over de taart gieten
voorzichtig met de bolle kant van een lepel verdelen en gladstrijken
desgewenst de crème bestrooien met hagelslag of andere versieringen.
bron: Snelle cakes en taarten van Anne Wilson
Eet smakelijk!
desgewenst de crème bestrooien met hagelslag of andere versieringen.
bron: Snelle cakes en taarten van Anne Wilson
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten