zondag 12 september 2010

Pasta salade: lekker, gemakkelijk en snel klaar

In de loop der jaren heb ik in mijn receptenblik recepten verzameld die aan een paar kenmerken voldoen: de gerechten zijn snel klaar, de bereiding is eenvoudig en de kinderen vinden het lekker. Ideaal voor 'gezonde en verantwoorde' maaltijden aan het einde van drukke werk- en schooldagen. Gegarandeerd binnen een half uur op tafel.

Pasta salade is een van onze favorieten. De kinderen verdenk ik ervan dat ze vooral dol zijn op de combinatie van pasta, mayonaise en kaas of worst. De groente nemen ze voor lief. En is bovendien iedere keer weer een verrassing. Ik pak de groentes die zijn overgebleven bij de bereiding van het avondeten eerder die week.

Pasta salade
hoofdgerecht voor 3-4 personen

Ingrediënten
100 g pasta (het liefst macaroni, farfalle of fusilli)
200 g kaas, extra belegen of oud
100 g ham of worst (salami, cervelaat oid)
2 eieren
ca. 600 g rauwe groente bijvoorbeeld
1 komkommer
2 paprika's
wat wortels
wat cherry tomaatjes
2-3 eetlepels mayonaise
1 teentje knoflook
peper, zout
peterselie

Bereiding
Kook de pasta gaar en giet af,
kook de eieren hard,
snij intussen de gewassen groente in blokjes of partjes,
snij de kaas en worst in blokjes,
maak van de mayonaise, uitgeperst teentje knoflook,
peper, zout en peterselie een dressing,
snij de eieren in partjes,
doe de pasta, eieren, kaas, worst en groente in een sla kom,
meng deze met de dressing.
Desgewenst serveren met zilveruitjes en augurken.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten