donderdag 15 augustus 2013

Zomers eten: Marokkaanse couscoussalade

Tijdens de zomervakantie heb ik veel zin in uitgebreid tafelen buiten op het terras, maar geen puf om uitgebreid in de keuken te staan. Gelukkig heb ik de laatste jaren veel recepten verzameld voor snelle, eenvoudige en zomerse gerechten. Een daarvan, die het jonge proefpanel ook kan waarderen, is een Marokkaanse couscoussalade. Geen pan nodig, alleen kokend water en het grootste deel van de salade kan je buiten klaar maken. De couscoussalade is zowel geschikt als maaltijdsalade als onderdeel van een bbq of een uitgebreid diner.

 
Marokkaanse couscoussalade
Voor 3-4 personen als hoofdgerecht

Ingrediënten
200 gram couscous (=half pak)
3 paprika's, in stukjes gesneden
1 komkommer
Bosje munt
Bosje platte peterselie
Flinke hand gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
100 gram feta (1 pakje)
Paar eetlepels citroensap, uit flesje of vers
Flinke scheut olijfolie
Flinke hand gepelde pistache noten

Bereiding
Laat de couscous wellen in kokend water in glazen kom (of pan),
was, snijd de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd ze in blokjes,
schil de komkommer en snijd in blokjes,
was en knip de peterselie en de munt,
snijd de feta in blokjes,
roer de gewelde couscous los met een vork,
voeg alle andere ingrediënten toe,
salade omscheppen,
desgewenst op smaak brengen met peper en zout.

Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. Lekker, zo'n couscoussalade. Met name wanneer het warm is of wanneer je op vakantie bent. Jammer alleen dat je geen foto's plaatst!

    BeantwoordenVerwijderen