vrijdag 29 juni 2012

Lichte noedelsoep voor zomerse dagen

Op de schaarse zomerse dagen wil ik vooral buiten zijn en genieten van het zonnetje. Koken doe ik dan het liefst zo snel en gemakkelijk mogelijk. Bijvoorbeeld een lichte noedelsoep met veel groenten. Als het heel mooi weer is en ik superlui ben, koop ik zelfs de groenten voorgesneden.
De kinderen maakt het allemaal niets uit. De soep staat hoog op hun lijstje van favoriete gerechten! Helaas niet vanwege de groenten, het zijn vooral de noedels en de bouillon die in de smaak vallen.

Oosterse noedelsoep
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
150-200 g groente per persoon : taugé prei, wortel, witte kool, paprika etc., gesneden
75 g kipfilet, per persoon, in blokjes
50 g noedels, per persoon, alle soorten noedels zijn mogelijk
1 teentje knoflook
1 tl sereh, citroengras
1 tl ketoembar, koriander
1tl gember
Bouillonpoeder/ blokjes naar smaak
Peper, zout, Sambal, ketjap, Thaise vissaus naar smaak
Olie
ca. ½ l kokend water per persoon

Bereiding
Verhit de olie in een soeppan,
fruit de ui tot dat deze glanst,
voeg de kipfilet toe en bak totdat die rondom wit is,
knijp de knoflook uit boven de pan, bak even mee,
voeg de groente toe, even laten meebakken,
giet het kokende water in de pan,
voeg sereh, ketoembar, gember, bouillonpoeder/blokjes toe,
voeg voor pittige smaak sambal en ketjap of Thaise vissaus naar smaak toe,
breng de soep aan de kook,
laat deze minstens een half uur pruttelen op een zacht vuur met deksel half op de pan,
voeg ongeveer 10 minuten voor etenstijd de noedels toe,
Breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveertip
Schep de soep in kommen en leg in iedere kom een gehalveerd gekookt ei of wat reepjes omelet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten