maandag 16 augustus 2010

Creatief met hartige taart

In den beginne was er de quiche lorraine: een hartige taart met eieren, spek en kaas. Hartig en vooral erg machtig. En een klassieker op menig buffet en picknick. De afgelopen jaren heb ik uitgebreid geëxperimenteerd met hartige taarten. Spek vervangen door ham, salami of cervelaat of helemaal weggelaten. Groenten in vele combinaties toegevoegd.
Uiteindelijk werd onderstaande hartige taart met paprika en cervelaat favoriet bij de kinderen. Mijn favoriete hartige taart staat in een volgende blog...

Hartige taart met paprika en cervelaat
voor 4 personen

Ingrediënten
1 pakje bladerdeeg of 1 blikje croissantdeeg of zelfgemaakt korstdeeg genoeg voor 1 taart
4 paprika's, in stukjes gesneden
100 g cervelaat of plakken salami
4 eieren
1 bekertje crème fraîche à 200 ml
300 g geraspte kaas
paneermeel
1 eetlepel bloem
peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C,
bekleed een ingevette taartvorm met het bladerdeeg, croissantdeeg of het korstdeeg,
en daarna met de plakken cervelaat of salami,
klop de eieren los,
voeg de crème fraîche toe,
roer de helft van de geraspte kaas erdoor,
voeg naar smaak peper toe,
roer er een lepel bloem door als het mengsel erg dun is,
strooi wat paneermeel over de cervelaat,
verdeel de paprika stukjes over de bodem,
giet het eiermengsel over de paprika,
strooi de kaas over het eiermengsel,
bak de taart in ongeveer 1 uur gaar.

Serveer de taart met een groene salade van bijvoorbeeld sla met vinagrette dressing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten