donderdag 5 augustus 2010

Snel & gemakkelijk: Indiaase linzen-wortelsoep

Soep in de zomer? Kan dat wel? Ja hoor, dat kan heel goed! Vooral als je deze Indiaase linzen-wortelsoep lekker pittig maakt, is hij ook heerlijk in de zomer.
Het fijne aan deze soep is namelijk dat je hem van te voren al helemaal kan klaarmaken. Zodat als jullie thuiskomen van werk, kinderen ophalen of strand jullie binnen 5 minuten al aan tafel kunnen (binnen of buiten).

Indiaase linzen-wortelsoep
voor 4 personen

Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel kerriepoeder (mild of pittig afhankelijk van je smaak)
ca. 500 g schoongemaakte wortelen, in stukken
ca. 300 ml oranje linzen
4 tomaten of 1 blikje tomatenpuree of 1 pak gezeefde tomaten
1 theelepel garam massala (bij Toko, mild of pittig afhankelijk van je smaak)
olie
desgewenst paar takjes verse koriander en wat crème fraîche.

Bereiding
Fruit de ui in de hete olie,
voeg het kerriepoeder toe,
laat even doorbakken,
blus met 1,5 - 2 liter water,
voeg wortelen, linzen, tomaten en garam massala toe,
breng aan de kook,
laat soep op zacht vuur koken totdat de wortelen en linzen gaar zijn,
neem soep van het vuur en pureer de soep tot een glad mengsel,
soep opdienen (desgewenst met verse korianderblaadjes en paar eetlepels crème fraîche),
of laten afkoelen en daarna in koelkast plaatsen.

Bereidingstijd
ca. 10 minuten snijden
ca. 30 minuten bakken + koken
ca. 5 minuten opwarmen

Lekker met
raitá (stukjes komkommer met yoghurt, paar eetlepels muntblaadjes, snufje komijnpoeder, peper en zout) en Indiaas naanbrood of Turks pide brood.

2 opmerkingen:

  1. Was precies wat ik zocht, want ik had nog een pakje rode linzen liggen. Hoef morgen alleen wat wortelen te kopen, verder alles in huis/tuin.
    Dank, Natascha! Lijkt me heerlijk, deze soep!

    twitter.com/culilady

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ga dit vanavond eens proberen. En moet het niet 300 gram linzen zijn?

    BeantwoordenVerwijderen