vrijdag 6 augustus 2010

Lekkere muffins voor zondagochtend

Sinds ik kinderen heb, kan ik op zondagochtend met een beetje geluk al gauw tot maar liefst half acht uitslapen. Het voordeel hiervan is dat ik genoeg tijd overhoud om iets lekkers te bakken voor het ontbijt. Soms zijn het voorgebakken broodjes of croissants uit een blikje. Een andere keer verwen ik iedereen met deze lekkere muffins. Het is een echt Amerikaans recept waar je geen weegschaal voor nodig heb, maar een mok met een inhoud van 250 ml. De ingrediënten zijn niet Amerikaans maar zal je waarschijnlijk standaard in keukenkastje of koelkast hebben staan.

Ingrediënten
voor 12 muffins

250 ml zelfrijzend bakmeel
250 ml havermout
125 ml bruine basterdsuiker
snufje zout
1 ei
250 ml melk
3 eetlepels olie (bv. zonnebloemolie, geen olijfolie)
ingevette bakvorm voor12 muffins, of bakplaat met 12 papieren muffinvormpjes (pas op voor 'uitzakken')

Bereiding
Verwarm oven voor op 220 °C,
meng in een kom alle droge ingrediënten,
voeg ei en olie toe,
schenk al roerend melk erbij,
roer tot het beslag goed gemengd is,
giet of schep het beslag in de muffinvorm,
bak de muffins ongeveer 20-25 minuten tot ze bruin en gaar zijn.

Lekker
Afgekoeld of nog een beetje warm, gewoon zo of met een klontje boter of likje jam.
En varieer ook eens met stukjes appel en kaneel, stukjes chocolade en cacaopoeder, plakjes banaan en kokos enz. enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten